top of page
Anker 1

Mændenes Hjem - udemiljø og social beskæftigelse

Skabt for Mændenes Hjem sammen med arkitekt Greg Vendena. Projektet er blevet til med involvering af brugere, ansatte på MH, naboer, politi og forretningsdrivende og er bygget af Logik og Co. 

2019-2020

Vesterbro, København

Begrønning, udemiljø og social beskæftigelse

IMG_3844.jpg
IMG_3751.jpg

Forskønnelse af Mændenes Hjems udeområde

Gennem de sidste år er Istedgade blevet indrettet med flere og flere siddepladser og planter til glæde og gavn for de fleste. Men udeområdet ved Mændenes Hjem er stadig trøstesløst og bart. Derfor har vi sammen med Mændenes Hjem besluttet at forskønne området med planter og nedklappelige siddepladser – gennem en inddragelse brugere, naboer, forretningsdrivende og politi omkring Mændenes hjem.

 

Vi har skabt smukke opklappelige træmøbler, højthængende hængeplantestativer, et pissoir (der blev før urineret på gaden) og poetiske oversættelser af værdierne fra involveringsprocessen ift. stedet. Dette kan tilsammen gøre det mere værdigt for Mændenes Hjems brugere og flottere at se på for andre. Greb handler også om at “pakke de udsatte ind” i noget værdigt og som er funktionsmæssigt meningen, modsat at sidde og stå på gaden, som virker lovløst og grænseoverskridende. Møblerne kan også være med til at aflaste det ophold der nogen gange er foran beboernes opgange.

IMG_3531.jpg

Social beskæftigelse

 

Gården bag Mændenes Hjem er en øve-arena for planter og mennesker. Istedgade Grønne Spots samarbejder nemlig med Mændenes Hjem Beskæftigelsesteam om at oplære et kompetent arbejdshold med grønne fingre, som kan hjælpe med at passe og pleje de grønne elementer i sidegaderne. 


Derfor planter og plejer brugere af Mændenes Hjem smukke, spiselige planter under venskabelig vejledning fra gartner Jann i deres egen gård.
Når planterne er blevet større bortadopteres de til forskellige grønne spots omkring Istedgade - og de kommende bygartnere skal hjælpe med at passe og pleje dem. 

Sammen med brugerne af Mændenes Hjem, De Grønne Fingrer (Settlementet) og Beskæftigelsen (Mændenes Hjem) har vi holdt tre workshops:

1. workshop: Udvælgelse og indkøb af økologiske planter på Naturplanteskolen.

2. workshop: Indkøb af økologisk jord, frø og flotte, frostsikre potter.

3. workshop: 1. plantedag, hvor vi fik plantet både abrikos, kiwi og andre smukke, spiselige planter i veldrænet og næringsrig jord.

Arbejdet, beplantningen i gården og oplæringen forløb i 2017.

bottom of page