Mændenes Hjem - udemiljø og social beskæftigelse

Skabt for Mændenes Hjem sammen med arkitekt Greg Vendena. Projektet er blevet til med involvering af brugere, ansatte på MH, naboer, politi og forretningsdrivende og er bygget af Logik og Co. 

2019-2020

Vesterbro, København

Begrønning, udemiljø og social beskæftigelse

Forskønnelse af Mændenes Hjems udeområde

 

Gennem de sidste år er Istedgade blevet indrettet med flere og flere siddepladser og planter til glæde og gavn for de fleste. Men området uden for Mændenes Hjem er stadig trøstesløst og bart. Derfor har vi sammen med Mændenes Hjem besluttet at forskønne området med planter og enkelte nedklappelige siddepladser – gennem en inddragelse brugere, naboer, forretningsdrivende og politi omkring Mændenes hjem – så vi sammen kan finde en god løsning for alle.

 

Ønsket er at skabe nogle smukke møbler med planter, som kan gøre det mere værdigt for Mændenes Hjems brugere og flottere at se på for andre. Det kan måske også være med til at aflaste det ophold der nogengange er foran naboernes opgange. 

Social beskæftigelse

Gården bag Mændenes Hjem er en øve-arena for planter og mennesker. Istedgade Grønne Spots samarbejder nemlig med Mændenes Hjem Beskæftigelsesteam om at oplære et kompetent arbejdshold med grønne fingre, som kan hjælpe med at passe og pleje de grønne elementer i sidegaderne. 


Derfor planter og plejer brugere af Mændenes Hjem smukke, spiselige planter under venskabelig vejledning fra gartner Jann i deres egen gård.
Når planterne er blevet større bortadopteres de til forskellige grønne spots omkring Istedgade - og de kommende bygartnere skal hjælpe med at passe og pleje dem. 

Sammen med brugerne af Mændenes Hjem, De Grønne Fingrer (Settlementet) og Beskæftigelsen (Mændenes Hjem) har vi holdt tre workshops:

1. workshop: Udvælgelse og indkøb af økologiske planter på Naturplanteskolen.

2. workshop: Indkøb af økologisk jord, frø og flotte, frostsikre potter.

3. workshop: 1. plantedag, hvor vi fik plantet både abrikos, kiwi og andre smukke, spiselige planter i veldrænet og næringsrig jord.

Arbejdet, beplantningen i gården og oplæringen forløb i 2017.

Vis mere