Mobil: 26 52 66 00

kenneth@kennethbalfelt.org

skype: kennethbalfelt

Kenneth A. Balfelt

billedkunstner

Kenneth A. Balfelt er billedkunstner og drevet af et stærkt socialt engagement og en stor interesse for byudvikling. Kenneth er en flittig foredragsholder og brænder for at udvikle dansk byudvikling med metodeudvikling, inddragelsesværktøjer og tværfaglighed.  

Kenneth har dyb erfaring med at inddrage og arbejde med ressourcerne hos socialt udsatte mennesker.

 

Kenneths udgangspunkt er altid den konkrete kontekst og de konkrete mennesker, som han møder. Respekten for det enkelte menneske og dets værdighed er til enhver tid både udgangspunkt og mål for projekterne. Som kunstner arbejder han altid med at retænke, dekonstruere, forske og udvikle nye løsninger. De mest succesfulde projekter og processer er dem, der forandrer ting strukturelt, praktisk og politisk. Derfor arbejder vi altid på at formidle viden, metoder og værktøjer til andre praktikere i bøger, publikationer og film.  

 

Kenneth deltager jævnligt i følgegrupper og advisory boards fx om udviklingen af Nordhavnen i Kbh, Bording, Køge Søndre Havn og Sydhavnen i Århus. 

BA Fine Art og MA Art History fra Goldsmiths College i London og HD (Afsætning) fra CBS.

 

Læs mere om Kenneth Balfelts kunst her

 

Bibliografi 
 

Teamet

Gitte Skarsholm

social byudvikler

Gitte har 5 års erfaring med det boligsociale område i Storkøbenhavn og har lavet projekter for både BO-VEST, Vibo, Boligforeningen 3B og Rambøll.

 

Senest har hun arbejdet som boligsocial medarbejder i Urbanplanen – med fokus på udsatte unge, beskæftigelse og byrumsdesign.

Med sin skæve profil har Gitte specialiseret sig i sanselighed, health design, marginali-serede grupper og legende etisk byudvikling.

Desuden har hun arbejdet frivilligt med hjemløse i Kbh gennem flere år.

Kandidat i Landskabsarkitektur fra Københavns Universitet og bachelor i Performance Design og Geografi fra Roskilde Universitet.

Mobil: 25 14 68 82

E-mail: gitte@kennethbalfelt.org

Greg Vendena

arkitekt MAA

Greg har over 20 års erfaring som udøvende arkitekt. Han har specialiseret sig inden for integreret, bæredygtig arkitektur og design.

 

Tidligere har han bla. undervist som adjunk på flere amerikanske universiteter, været sagsarkitekt på ombygning af luksus villaer hos Cheng Design og medgrundlægger af tegnestuen, co-lab studio, der specialiserede sig i arkitektur, landskabsarkitektur og produktdesign med fokus på bæredygtighed i socialt stressede miljøer.

 

Greg har en master i Architecture fra Cranbrook Academy of Art, en bachelor i Architecture fra Arizona State University og endnu en bachelor i Fine Arts fra California College of the Arts.

 

Greg er certificeret Passiv House Designer og LEED Accredited Professional.

Mobil: 31 23 60 27

E-mail: greg@kennethbalfelt.org

Projekttilknyttet

Iben Nova Rask
kreativt og socialt iværksætteri

Iben har 15 års erfaring i at udvikle og drive innovative koncepter - hvor mennesker udvikler sig i et nyt lys.

Iben har været socialfokuseret iværksætter på Zanzibar og drevet det bæredygtige skrædderi, Malkia, igennem 5 år. Hun har også været iværksætter i Letland, hvor hun sammen med russiske og lettiske kvinder udviklede et strikke-brand baseret på upcyclet garn.

Siden har Iben været projektleder i AskovFonden og hos Københavns Kommune og udviklet tiltag der har styrket socialøkonomiske virksomheder i Danmark.

 

Metodisk arbejder Iben med design thinking, samskabelse og prototyping og har et stærkt kommunikativt gen - kva sin kandidat i Digital Design & Kommunikation og sin professionsbachelor i Visuel Formidling.

 

Mobil: 42 48 40 28 

 

E-mail: iben@kennethbalfelt.org

Johan August

projektudvikling

Johan har arbejdet med en vifte af kulturprojekter, bæredygtigt byggeri, musik, film, teater og digitale læringsværktøjer.

Kaospilot og BA fra IT-universitetet. 

Mobil: 26 28 41 24‬

E-mail: johan@kennethbalfelt.org

ARDs (Art Research Dialogue) bestyrelse

Kenneth Balfelt Team og Niger fængselsprojekt opererer i regi af foreningen ARD. 

Foreningens formål er at bruge kunst som værktøj til at udvikle sociale samfundsrelaterede forhold. 

I bestyrelsen sidder: 

- Kenneth A. Balfelt, formand, billedkunstner, mobil: 26 52 66 00, kennethbalfelt@a-r-d.org

- Gitte Skarsholm, social byudvikler, mobil: 25 14 68 82, gitte@kennethbalfelt.org

- Monique Alexis, konsulent for Institut for Menneskerettigheder, mobil ‭51 78 27 75‬, monique.alexis.2012@gmail.com